Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A süllyeszthető LED világítás előnyeiről - tippek

2016-11-29

 

Akár otthon, akár a munkában, akár idegen környezetben vagyunk, a világítás befolyásolja hangulatunkat, komfortérzetünket. Persze ezt nem is kell bizonygatnunk, minden ember érzi, ha fárad a szeme, ha a rossz fényerő miatt veszít a koncentrációjából vagy éppen zavarják a harsány fények. Vannak olyan helyzetek, mikor nem is vesszük észre, hogy egy helytelenül beállított világítás van ránk rossz hatással. Egyre több tanulmány foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy milyen helyzetben milyen színű, erejű és típusú világításra van szükségünk. A süllyeszthető LED világítás pozitív hatásairól, adunk egy-két tanácsot, tippet és mutatunk pár képet praktikus kiépítésekről.

 

Süllyeszthető LED világítás előnyei - tippek, ötletek

 

Bizonyos helyzetekben egész egyszerűen a jó világítás megléte vagy hiánya befolyásolja közérzetünket. A süllyeszthető LED-es lámpatestekkel tudatosan formálhatjuk a világítást számunkra megfelelőnek. A mennyezetbe süllyeszthető spot lámpa diszkréten szintben van a mennyezettel, lapos fekvésével gyakorlatilag annak részévé válik. Kifejezetten alkalmas LED-es fényforrás a mennyezetbe süllyeszthető szpot lámpa olyan szobákba, melyekben a belmagasság alacsony, hiszen szemben a függesztett LED-es lámpatestekkel, nem vesznek el teret a szobából. Ezt az előnyt persze mindenfajta helyiségben érdemes lehet kihasználni.

 

A süllyeszthető LED-es lámpatestekkel tudatosan formálhatjuk a világítást számunkra megfelelőnek.

 

Méretüket tekintve ezek a mennyezetbe süllyeszthető spot lámpák szerénynek mondhatóak, mégis ezek a kis világító „csillagok” jelentős hatást gyakorolnak az emberre. A fény befolyásolja életminőségünket, ezért fontos, hogy milyen fényforrásokat választunk otthonra. A süllyeszthető LED lámpák egyes típusainak fényereje szabályozható, fényük vakításmentes.

 

Méretüket tekintve ezek a mennyezetbe süllyeszthető szpot lámpák szerénynek mondhatóak, mégis ezek a kis világító „csillagok” jelentős hatást gyakorolnak az emberre.

 

Több alkalommal hangsúlyoztuk már, hogy különböző napszakok, események, otthoni cselekvések más-más világítást igényelnek. A LED-es lámpatestek szabályozhatóságának hasznosságát mindenki megtapasztalhatja. Ha egy kényelmes székben órákon át olvasni szeretnénk, harmonikus, relaxáló világításra van szükségünk. Amennyiben azonban a családtagokkal társasjátékozunk, az asztal erősebb kivilágítása ajánlatos – nehogy valaki némi előnyért kihasználja, hogy valami kikerül a látókörünkből. Kellemes vacsora után barátokkal egy-egy pohár bor kortyolgatása közben segít a jó hangulat megteremtésében az alkalomhoz illő világítás beállítása.

A billenthető modelleknek is könnyen hasznát lehet venni. Az ilyen süllyeszthető spot lámpák fényét például a fal egy részére fókuszálhatjuk, így kiemelést kaphatnak a poszterek, a fényképek vagy netán az értékes festmények. A kiemelést természetesen a szoba egyéb pontjaira is alkalmazhatjuk.

 

A süllyeszthető LED lámpák vakításmentesek, azaz ne bántják a szemet hosszú használat közben sem

 

Lakás berendezésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni a világítást. Az otthon világítási rendszerének felépítése nagyon fontos. Alapos meggondolást követel, hogy pontosan milyen típusú fényforrásokat szeretnénk és mit várunk el tőlük. A dizájn szintén fontos szempont. Megannyi beépítőkeret (LED spothoz) érhető el, a már tárgyalt billenthetőség mellett színük, formájuk, anyaguk is különböző. A LED spotos beépítőkeretek terén is hatalmas a választék.

 

A LED szpotos beépítőkeretek terén is hatalmas a választék.

 

A LED-es lámpatestek néhány előnyét talán nem is lehet elégszer hangsúlyozni. Persze akinek már ilyenek ékesítik otthonát, az könnyen tud beszámolni a kellemes tapasztalatokról. A mennyezetbe süllyeszthető spot lámpák a modern, letisztult formáikkal, az átlagos felhasználás mellett akár 20 éves élettartamukkal kitűnő választás rengeteg otthonba.

 

Forrás:

www.lakbermagazin.hu