Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A tökéletes kert kellékei

2016-09-15

 

A tökéletes kert kialakítása nem egyszerű feladat. Összegyűjtöttük azokat a kellékeket, amire mindenképp szükséged lesz álmaid kertjének kialakításához! 

Ahhoz, hogy megtudd, milyen kert ideális számodra, mindenképp át kell gondolnod, hogy mit vársz el a kertedtől. Úgy gondolom, hogy a kertnek mindenképp egyfajta kikapcsolódást, feltöltődést kell nyújtania. Legyenek benne gyönyörű növények, színes virágok. Lehessen összejöveteleket tartani és gyermekbarát legyen. Érdemes minden családtagot kikérdezni az igényekről és így kialakítani a tökéletes kertet.

 

Igazi otthonos hangulatot kelt egy gyönyörű teraszburkolat. A kiválasztásakor azonban rengeteg dolgot figyelembe kell venni. Természetesen fontos, hogy megfeleljen az ízlésünknek, de arra is figyelmet kell szentelni a kiválasztáskor, hogy milyen tartós az anyag, milyen jól bírja a környezeti hatásokat.

 

 

Az akác az egyik legjobban ellenálló fa, kemény, kopásálló, nem korhad és nagyon jól bírja a hőmérsékletváltozásokat. Hihetetlenül szép dolgokat képesek alkotni akácfából! Tudj meg róla többet itt: akácfa teraszburkolat.

 

 

Egy sziklakert is jól mutat, ha megfelelően van elkészítve. Nem mindegy, hogy milyen köveket használsz hozzá, érdemes a kert és a ház színeihez igazítani. Tömör és egységes kövekre lesz szükséged, ne vásárolj olyan fajtát, ami könnyen törik. A növények kiválasztása már sokkal egyszerűbb dolog. Évelő növényeket érdemes beültetni. Választhatsz zsályát, díszfüveket, sőt, még fűszernövényeket is. Az ültetésnél laza szerkezetű, jó minőségű termőföldet használj!

 

 

 

Aki szereti a kertet, általában a vízhez is vonzódik, így mindenképp ajánlott számukra a kerti tó építés. Gyönyörű látványt nyújtanak, és rengeteg örömöt kínálnak. A kerti tó formája és növényzete is lehet változó. Tóépítés előtt mindenképp át kell gondolni, hogy milyen funkciót szánunk neki. Félárnyékos helyre érdemes tenni, hiszen a tónövények egy része is szereti az árnyékot. A tó vízszintjének pontos kialakítására is ügyelni kell.

 

 

 

Elengedhetetlen az összejövetelekhez és a kikapcsolódáshoz is a kerti bútor. Mindenképp legyen kényelmes, esztétikus, időtálló. Nekem a fából készült bútorok tetszenek igazán, hiszen ez sokkal otthonosabb, mint a műanyag székek, asztalok.

 

 

 

Érdemes a dekorációkra is egy kis hangsúlyt fektetni. Az esti fényekre szükség van például egy vacsoránál és egy esti buli elengedhetetlen kellékei a mécsesek, gyertyák.

De ha igazán lenyűgöző kertvilágításra vágysz,

akkor válogass speciálisan erre szánt termékeink között!

 

 

Forrás:

www.almaimotthona.hu