Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ha már nincs több hely. . .

2017-02-13

 

A kisebb lakásokban különösen fogas kérdés, hová pakoljuk el a holminkat, ha egyszer már tényleg nincs több kihasználható felület. Íme néhány tipp.

 

Mindenkivel előfordul, hogy a helyszűke kiborítja. Ha nem előbb, akkor utóbb – amikor valami nagyobb dolgot szeretne elpakolni szem elől, de nincs hova.

A kisebb otthonokban különösen probléma, ha nincs elég pakolófelület, és az így is szűkös helyet olyan dolgokkal kell telerakni, melyeket nem használunk rendszeresen.

A lehetőségek: felfelé “építkezünk”, azaz több polcra van szükség, ahol lehet, vagy másként használjuk ki a falakat és a padlóhoz közeli részeket.

 

A számlahegyek, a feljegyzett dolgok, a papírok tömkelege például nem kell hogy egy kisasztalon heverjen szerteszét az előszobában. Akaszthatjuk a falra is!

Az ágy alá – ha nincs fiók, ami nagy kincs -, görgőkre rögzített plusz pakolófelületeket is beszerezhetünk. Az sem baj, ha egyáltalán nem illik az ágy stílusához, hiszen nem fog látszani.

A mobil tároló alkalmatosság vagy minibár hasznos kiegészítő lehet a konyhában. Egy csomó dolog elfér rajta az étkészlettől kezdve a gyümölcsöskosáron át az italokig. Ha már nem kell, betoljuk egy sarokba, de addig is kéznél van minden.

A dobozok – nem a cipősdobozokról van szó, habár díszpapírral bevonva az is remek lehet -, mindig ideálisak tároláshoz.

Manapság számos nagyobb méretű, pakolásra alkalmas kemény papír- vagy műanyag doboz kapható, fülekkel, amelyeket a szekrény tetejére vagy máshová is be lehet rakni, mert önmagában sem mutat rosszul.

Érdekesek lehetnek a nagyméretű, csillogó-villogó befőttes üvegek is apróságok tárolására. A színes dobozok egyébként az egyszínű térelválasztót vagy polcos garnitúrát is feldobják.

 

Forrás: 

Napidoktor.hu