Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Kapott egy spéci szemüveget, életében először láthatta édesanyját a majdnem vak 12 éves fiú

2016-05-03

Egy nagysebességű kamera és a LED-kijelzők segítségével Christopher Ward végre láthatta azt, amit addig soha.
 
Életében először látta édesanyját, és a látástesztre használt táblát is képes volt olvasni az a 12 éves amerikai fiú, aki komoly látóideg-problémával született. Christopher Wardnak nem fejlődött ki rendesen a látáshoz szükséges idegpályája, így csak nagyon kevés fényt képes érzékelni a bal szemével, a jobbal pedig nagyon-nagyon gyengén lát – számolt be róla az ABC News. Ward azonban most egy speciális, elektronikus szemüvegnek köszönhetően úgy láthatta a világot, ahogy bármelyik látó társa.
 
 
A fiú néhány hete édesanyjával, Marquita Hackley-vel azért utazott Washingtonba, hogy kipróbálja az eSight nevű készüléket. Az eszköz nagyban hasonlít a virtuális valóság szemüvegekre, azzal a különbséggel, hogy hozzá épített, nagysebességű kamera a külvilágot közvetíti számára a szeme előtt lévő LED-kijelzőkön keresztül.
 
A fiú először édesanyját pillantotta meg, akiről rögtön megjegyezte, mennyire szépnek találja. Ward emellett belenézett a kedvenc sorozatába, a Spongyabobba is. Hackley szerint fia időnként szokott televíziót nézni, de olyankor nagyon közel kell mennie a készülékhez, és még így is alig lát valamit az egészből.
 
Az édesanya jelenleg pénzt gyűjt a szemüvegre, az ugyanis 15 ezer dollárba, vagyis nagyjából 4,3 millió forintba kerül. Hackley szerint a technológia megváltoztathatja fia életét, és egy sor olyan lehetőséget teremt számára, ami eddig nem jöhetett szóba.
 
 
 
Forrás:
www.hvg.hu