Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Már előrendelhető az otthon szerelhető okostelefon

2015-10-29

Valamikor őszre ígérték a világ első moduláris okostelefonjának megjelenését, és immár előrendelhető a méltányos kereskedelem jegyében született Fairphone 2 készülék, 585 dolláros áron (ez körülbelül 165 ezer forintnak megfelelő összeg).

Ennyi pénzt elsősorban azért a különlegességért kell kifizetni, hogy a telefon elromlott vagy éppen csak fejleszteni kívánt alkatrészei egyszerűen cserélhetők, mert amúgy a specifikációk egy középkategóriás eszközre vallanak. A processzora például a ma már kissé elavultnak számító Qualcomm Snapdragon 801, amelynek munkáját 2 GB RAM segíti. A natív tárhely 32 GB-os, ez microSD kártyával bővíthető, egész 128 GB-ig.

 

A készülék 5”-es, kapacitív, 1080p felbontású kijelzőjét Gorilla Glass 3 védi. Hátulra egy szerény, 8 MP-es autófókuszos, LED vakus kamera került, az akkumulátor pedig 2420 mAh-s. A dual SIM-es telefon Android 5.1 Lollipoppal érkezik.

Hogy milyen nagy az érdeklődés a modularitás után, azt jól mutatja, hogy már 20 ezer előrendelés érkezett a készülékre. Az előrendelésnek egyébként nincsenek mennyiségi korlátai.

 

Forrás:

hvg.hu