Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Szudánt is meghódítja egy közvilágítással foglalkozó magyar cég

2016-03-17

 
Nem a Tiborcz-féle Elios Zrt-ről van szó, hanem csarodai Bereg Led Kft.-ről. A cég húsz kilométernyi útszakaszra kapott megbízást Szudán fővárosában, ahová magyar fejlesztésű lámpatesteket fognak telepíteni.
 

A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró, vagyis 683 millió forint  értékben szállíthat utcai világításra szolgáló LED-es és napelemes lámpatesteket Szudánba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatása szerint.

Az egyedi magyar technológiával készülő, szabadalommal védett termékek Szudán Észak-Darfúr tartományának székhelyén, el-Fásirban világítanak majd meg mintegy 20 kilométernyi utcaszakaszt. A lámpatestek telepítését várhatóan a nyár elejére fejezik be.

A tárca szerint az üzletkötés a Kartúmban egy éve működő Szudáni-Magyar Kereskedőház, valamint a kairói magyar nagykövetség támogatásával és együttműködésével valósult meg, és így a magyar kormány déli nyitási politikájának újabb sikereként értékelhető.

A minisztériumban úgy látják, a Bereg Led Kft.-nek jó esélyei vannak arra, hogy a mostani projekt megvalósítása után további szerződéseket kössön közterek megvilágítására Szudán más részein is.

 

Forrás:

www.hvg.hu