A LED szalagok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egyik nagy előnyük az, hogy tetszés szerint alakíthatóak, rövidebbre vághatóak vagy toldhatóak. Fontos azonban tudni, hogy kiegészítőkre, LED szalag csatlakozóra lehet szükség ilyenkor. Ma már rendelkezésre állnak forrasztást nem szükségessé tevő csatlakozók, melyekkel pillanatok alatt megoldást találhatunk az aktuálisan felmerült problémára.

LED szalag csatlakozó, vagy forrasztás?

Ezek a LED szalag csatlakozók kitűnő választásnak bizonyulnak azok számára, akik nem szeretnének a forrasztással bajlódni, vagy hiányzik ahhoz a megfelelő eszköz, tudás. Tény azonban, hogy a forrasztás kétségkívül az egyik legnépszerűbb módszer. Ilyenkor mindössze 5 másodpercig kell 50 wattos forrasztópákát alkalmazni. Érdemes odafigyelni arra, hogy a toldásra váró LED szalagok ne mozduljanak el, és  pontosan, legtöbbször ollóval jelölt szimbólumnál vágjuk el a szalagokat.

Amennyiben kültéri LED szalag esetében szeretnénk forrasztást alkalmazni, akkor a szilikon felületén ejtsünk egy kis bevágást, majd onnan körömmel is egyszerűen eltávolítható a vízálló réteg.

A csatlakozási pontok így már könnyedén forraszthatóak. A későbbi vízállóság biztosításának érdekében szilikon ragasztót érdemes használni a forrasztási pontokon. Ugyan sokféle csatlakozó is elérhető napjaink kínálatában, de ha mégis a forrasztás mellett döntenénk, azzal minimalizálhatóak a kontakthibák. A választáskor érdemes tehát egyéni preferenciáinkat és szakértelmünket is szem előtt tartani. A LED szalag csatlakozók az online rendelés kényelmét kihasználva néhány kattintással elérhetőek.