Az otthon fényei nem pusztán funkcionalitásuk miatt érdemelnek figyelmet. A napjainkban alkalmazott világítástechnikai megoldások a stílusteremtés fontos eszközeivé is váltak. A LED-es mennyezeti világítás az egész teret betöltő fényt teremt, ám ez úgy valósul meg, hogy az intimitás és a hangulatteremtés is szerephez jut egyúttal.

Többféle lehetőségünk van akkor, ha a LED fényeket a mennyezetre szeretnénk elhelyezni, és akár méretes helyiség is megvilágítható ilyen módon. A korszerű vezérlési lehetőségeknek köszönhetően a kanapé kényelméből változtathatjuk a fények színét, vagy éppen a fényerősséget.

Ledes mennyezeti világítás

LED-es mennyezeti világítást minden helyiségbe!

Az energiatakarékosan üzemelő, és azonnal stílusos tereket varázsoló LED-es mennyezeti világítás tulajdonképpen minden helyiségbe ideális választásnak bizonyul. Természetesen a hagyományos világítástechnikáról sem érdemes lemondani, hiszen a mennyezeti lámpa vagy az állólámpa tipikusan olyan elemek, melyek a megfelelő fényviszonyok megteremtésében sokat segítenek. Mellettük azonban a hangulatteremtés érdekében van helye a LED-es megoldásoknak, amelyek elegáns, vagy akár különleges összhatást is kelthetnek. Amennyiben például a fürdőszobában szeretnénk LED szalagokat alkalmazni, akkor mindenképpen a vízálló típusok közül érdemes választani.

XPS álmennyezet sziget LED világítással

A sokak által előszeretettel választott gipszkarton álmennyezet egy kényelmesebb alternatíváját jelenti az XPS álmennyezet. A gyorsan, biztonságosan, zaj és por nélkül felszerelhető elem kitűnő választásnak bizonyul LED szalagok, LED tápegységek és spot keretek elhelyezésére. A megoldásnak köszönhetően beépíthetőek fehér vagy RGB színváltós LED szalagok, melyek egyedi fényeket valósítanak meg a helyiségben. Akár a fővilágításként szolgáló LED spotok és a hangulatvilágítás érdekében ideális LED szalagok egyaránt helyet kaphatnak az álmennyezet szigetben, ráadásul különálló billenő kapcsolóval felkapcsolhatóak ezek. A távirányító további lehetőséget kínál a fényerő szabályozáshoz.

LED panelek többféle méretben, formában

Az egyéni igények szerint elkészíthető LED panelek formájának és méretének csak fantáziánk szabhat határt. A szalag és a 12Voltos tápegység nélkülözhetetlen elemek, de egy LED vezérlőre is szükség van, amelynek közreműködésével a színeket is változtatni lehet RGB szalag esetében. Az előszobában, a konyhában, a nappaliban egészen különleges végeredmény születhet ilyen módon, sőt, elegáns hatást sem nehéz elérni a LED-es mennyezeti világítással.

LED csillagos égbolt: fényáradat a mennyezetre

A LED csillagos égbolt a Led panelek egy komplex változata. Nincs szükség gipszkartonos megoldások alkalmazására, ugyanis az előre elkészített csillagos égboltot egyszerűen csak rögzíteni kell. Mivel négyzetméterenként 150 LED megtalálható benne, így fővilágításként is kiválóan megállja a helyét. Fényeffektek állíthatóak be, amelyeknek köszönhetően egyedi végeredmény születhet. Nedves helyiségekbe is minden gond nélkül választható ez a világítástechnika, így a fürdőszobában úgy érezhetjük magunkat, mintha egy luxus wellness központban vagy fürdőben töltenénk időnket.

A LED-es mennyezeti világítás nagy előnye különlegessége mellett az is, hogy a megrendelői igények szerint alakítható annak mérete, formája. Akár a teret is alakíthatjuk a megfelelő LED-es világítással. A mennyezet és a falak találkozásánál körbefutó LED szalagokon túl ez az a világítás, amely egyre több otthonban kap helyet stílusosságának, eleganciájának és energiatakarékosságának köszönhetően.