A kültéri világítás megválasztásakor nyilvánvalóan csak a vízálló megoldások jöhetnek szóba. A gyártók rendszerint a kültéri használatra szánt eszközöket a megfelelő védelemmel látják el. Így van ez akkor is, ha a LED fények előnyei mellett szeretnénk dönteni.

A kültéri LED lámpa energiatakarékos és megbízható választásnak bizonyul, ráadásul garantáltan hosszú időn keresztül lesz majd használatban. Az ökológiai lábnyom csökkentése azonban csak az egyik érv, amely miatt megéri a LED termékek között nézelődni.

Kültéri LED lámpa

S hogy milyen megoldások a leginkább népszerűek? Az oldalfalra elhelyezhető lámpatestek felülről érkező fénnyel látják el az udvar érintett részét, sőt, sok esetben mozgásérzékelővel ellátva kaphatóak. A trapéz vagy a téglatest formájú lámpák a terasz környékén is kitűnően alkalmazhatóak, ráadásul a stílusteremtésben betöltött szerepük sem elhanyagolható.

A henger alakú kültéri LED lámpa a kerti utak mentén, vagy a virágágyások szélén is gyakran alkalmazott, de nem mehetünk el a leszúrható fényforrások mellett sem. A süllyeszthető kültéri LED lámpa az autóbejáró környékén éppen úgy remek választás, mint a lépcsőfeljárók esetében. Ez utóbbiaknál kiemelt jelentőséggel bírnak a megfelelő fényviszonyok, pláne akkor, ha korai sötétedésről vagy csúszós, síkos viszonyokról van szó.

Megéri a kültéri LED lámpa választékra úgy tekinteni, mint az esztétikum zászlóvivőire is, ugyanis néhány jó választással az otthont övező környezetet is igényesebbé, stílusosabbá és biztonságosabbá varázsolhatjuk.