Ha a LED világítás kerül szóba, akkor elsősorban az ingatlanon belüli felhasználásra szoktunk asszociálni. Tény pedig, hogy a külső területeken is igényes végeredmény születhet a LED szalagok, reflektorok alkalmazásával. Ma már egyértelmű, hogy a világítástechnika nem pusztán funkcionális, hanem bizony esztétikai szerepet is betölt. Nincs ez másként a kültéri LED világítás esetében sem.

kültéri led világítás

Az otthont övező környezet ilyen formában történő kivilágítása sokaknak a karácsonyt megelőző időszakot juttatja eszébe. Napjainkban azonban mindennapos felhasználásra is szívesen döntünk a LED szalagok, LED fények mellett. Népszerűségüket annak is köszönhetik, hogy rendkívül energiatakarékos megoldásnak bizonyulnak és akár 50 ezer órányi működést is gond nélkül várhatunk tőlük.

A LED szalagokat felhelyezhetjük a terasz környéki területekre, falakra, de például az ülőgarnitúra, a grillező hely, vagy a tetővel ellátott kis szigetek esetén is remek választásnak bizonyulnak.

Sokan kifejezetten a virágágyások, örökzöldek mentén, azok szélén helyezik el a LED szalagokat, melyek így esztétikus, igényes hatást keltenek. A vízszintes felületeken túl függőlegesekben is érdemes gondolkodni. A terasz falrészein függőlegesen felfutó kültéri LED világítás még a kis tereket is nagyobbá varázsolja, ráadásul a megfelelő fényviszonyok megteremtésében is szerep jut mindennek.

A vízálló LED szalagok egyébként a kültéri lépcsőfeljárókra is ideálisnak bizonyulnak. Segítségükkel télen-nyáron biztonságosan közlekedhetünk a lépcsőkön, és egyúttal a kert igényes részévé is válhatnak azok.