A LED világítás ma már egyre több otthonban megjelenik. Nem csak esztétikus megjelenése miatt kedvelik sokan, hanem az energiatakarékosság apropóján is. Ennek napjainkban minden korábbinál nagyobb létjogosultsága van. Mivel a LED fények akár 30 ezer órán keresztül is gond nélkül képesek világítani, így a bennük rejlő lehetőségekhez kétség sem férhet.

Az ökológiai lábnyom ilyen módon való csökkentése ugyan kétségkívül vonzó, de nem elhanyagolható az sem, hogy a például a LED mennyezeti lámpa milyen összképet képes teremteni az enteriőrben. Többféle izgalmas megoldás is létezik a területen, így mindenki megtalálhatja azt a formavilágot, méretet és színárnyalatot, mely igazán közel áll hozzá. A LED fények megtervezéséhez akár szakembert és világítástervező csapatot is igénybe lehet venni, akik a megtervezéstől a kivitelezésig állnak rendelkezésre.

Gipszkarton és speciális panelek

Ha álmennyezetről van szó, akkor legtöbben azonnal a gipszkartonos megoldásokra asszociálnak. Az alapanyag segítségével laikusok is könnyen dolgozhatnak, de akár olyan speciális panelek is beszerezhetőek, amelyeket a LED világítás bennük való elhelyezés után egyszerűen a helyükre lehet illeszteni, mindenféle szennyeződés nélkül.

A LED mennyezeti lámpa szolgálhat fővilágításként, de hangulatfényként is megállja a helyét. Ez annak is köszönhető, hogy a fényerősség és RGB fények esetén a szín is tetszés szerint állítható.

LED mennyezeti lámpa

Téralakítás LED mennyezeti lámpa segítségével

Sokan elfeledkeznek arról, hogy a mennyezet is a helyiség szerves részét képezi. A klasszikus mennyezeti világításon túl is van élet, a jövő pedig egyértelműen a LED világítás irányába mozdul. Az apró, mégis teljes egésszé összeálló fények nagy előnye, hogy a jól megválasztott panelek segítségével tetszés szerint alakítható a helyiség keltette hatás. A kis helyiségek is nagyobbnak mutathatóak, de az optikai előnyöket a panelek formájának helyes megválasztásával is ki lehet használni. Kombinálható a LED mennyezeti lámpa a mennyezet és a falak találkozásánál körbefutó rejtett világítással, így valóban stílusos végeredmény születhet.

Kiemelő keretek és süllyeszthető LED panelek

A mennyezeti világítás kapcsán rendszerint kör vagy négyzet alakú elemekkel találkozhatunk. A kiemelő keretek segítségével a süllyeszthető LED panelek gipszkarton álmennyezet hiányában is a mennyezetre rögzíthetőek. Natúr, meleg fehér vagy akár távirányítóval változtatható színű megoldások közül is válogathatunk, melyek a lakás szinte bármely helyiségébe kitűnő választásnak bizonyulnak.

LED csillagos égbolt egyedi tervezés alapján

A LED-es mennyezeti világítás egyik egészen speciális fajtája a LED csillagos égbolt. Az egyedi tervezés alapján készült világítástechnikai megoldás rendkívül stílusos, és fővilágításként is megállja a helyét. Az előszobában, a nappaliban, sőt, a gyermekszobában is egyedülálló végeredmény születhet ilyen módon, ráadásul a tér is nagyobbá varázsolható optikailag.

A LED mennyezeti lámpa beépíthető és falon kívüli kialakítással is állhat rendelkezésre. A leginkább modern stílusjegyeket magukon viselő elemek kitűnő választásnak bizonyulnak helyiségtől függetlenül. Segítségükkel egészen egyedi világítástechnikai megoldások születhetnek, melyek az otthon hangulatára is azonnal hatással lesznek. Ne feledd, a világítástechnika nem pusztán funkcionális okok miatt érdemel figyelmet.

A korszerű eszközökkel és LED fényekkel elegáns, modern, stílusos lesz az enteriőr, ami az ingatlanhasználók szempontjából korántsem elhanyagolható.