A napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendő LED szalagok általában 12V egyenárammal üzemeltethetőek. Többféle hosszúságban elérhetőek, és egyéni igények szerint méretre vághatóak. Forrasztással vagy a megfelelő csatlakozók alkalmazásával elérhető a szükséges hosszúság, ám ezzel még nem értünk a beüzemelés végére. LED szalag kapcsoló segítségével nem csak a fényerősséget, hanem a megfelelő távirányítóval például a színeket is változtathatjuk, ezzel teljesen személyre szabva a világítástechnikai megoldást.

A nagy teljesítményű LED szalagok megjelenése maga után hozta a fényerő szabályozásának szükségességét. Nem véletlen, hiszen erre a világításra a legtöbben úgy tekintenek, mint a hangulatteremtés egyik eszközére. Ennek megfelelően pedig korántsem mindegy, hogy milyen fényerősséggel számolhatunk. A távirányítós LED dimmer lehetővé teszi, hogy néhány gombnyomással beállíthassuk a szükséges fényerősséget.

Falra rögzíthető dimmer

A LED szalag kapcsoló kínálatban egyedülálló helyet foglal el a falra rögzíthető dimmer. Ez az egyszerűen kezelhető LED vezérlő a színhőmérséklet változtatására alkalmas. Egyszerre irányítható felhasználásával akár 4 külön helyiség LED világítása is, ezért kifejezetten olyan háztartásokba javasolt, ahol a LED szalagok a lakás szerves részét képezik, és nem csak egy-egy helyiségben kapnak helyet.

Az eszköz használatával kiváltható a távirányító, a rögzítése pedig néhány csavarral lehetséges. További előnye, hogy késleltetés funkcióval is rendelkezik, vagyis csak a gombnyomást követően egy perc múlva hunynak ki a fények. Ez igen praktikus lehet akkor, ha lefekvés előtt szeretnénk könnyedén elintézni a villanyoltást.

LED dimmer fényerőszabályozó

Ez a LED szalag kapcsoló rádiófrekvenciás távirányítóval teszi lehetővé a szalagok vezérlését. 12V esetén 144Watt, 24V esetén pedig 288Watt teljesítményhez ideális, ha pedig ennél nagyobb teljesítménnyel rendelkezik a szalag, akkor jelerősítő közbeiktatására van szükség. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a hagyományos háztartási igényeknek kiválóan megfelel ez a dimmer. Többféle effektet és fényerősséget el lehet érni segítségével, a kényelem szempontjából pedig az automatikusan mentett funkciók bizonyulnak praktikusnak.

LED szalag kapcsoló csomagban

A LED szalagok iránt érdeklődők gyakran egyetlen csomagban szeretnének megkapni minden szükséges kiegészítőt, melyekre szükségük lesz a beüzemeléshez. Erre is lehetőség van, ugyanis olyan LED szalag kapcsoló csomag is elérhető napjaink kínálatában, amely egyszerre tartalmaz  Wifi RGB jeladót, dimmer vezérlőt, USB kábelt és tápegységet. Ma már ajtónyitás érzékelő is megtalálható a kínálatban, amely egyben dimmer funkciót is ellát. Segítségével be lehet állítani, hogy ki-be kapcsoljon a rendszer az ajtónyitásra, vagy a fényerősség legyen szabályozva ilyenkor.

A fényerősség szabályozása hozzájárul ahhoz, hogy igény szerint alakítható legyen a helyiségben a világítás. Nem ritka, hogy egy beszélgetés mellé erőteljesebb fényeket szeretnénk teremteni, mint filmnézéshez vagy romantikázáshoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjaink minden korábbinál szélesebb dimmer kínálatában mindenki rábukkanhat arra a LED szalag kapcsoló fajtára, ami felhasználási szokásainak és a kényelemmel szemben támasztott követelményeinek a leginkább megfelel. Érdemes akár csomagban is beszerezni a szükséges szettet, így biztosan egymáshoz passzoló darabokra tehetünk szert, és még csak az összeállításon sem kell túl sokat gondolkodni.