A LED-es fényforrások minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, és ez alól a LED szalagok sem kivételek. Változatosan felhasználhatóak és segítségükkel egészen különleges hatás érhető el az otthon helyiségeiben. Az elsősorban 8 mm vagy 10 mm szélességben elérhető szalagok energiatakarékosan és tartósan használhatóak, mely jellemzők a korszerű világítástechnikával szemben napjainkban alapvető követelménynek számítanak.

Rendkívül egyszerűen beszerelhetőek, ráadásul csak egy tápegységre van hozzájuk szükség, mely akár áramkörre dugható változatban is elérhető.

Konyhapult megvilágítástól a szekrény LED világításig

Az otthonunkban helyet kapott világítástechnikai megoldások nem pusztán a megfelelő fényviszonyok megteremtését szolgálják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen keresik azokat a LED-es elemeket, melyek a hangulatos terek megvalósításában is fontos szerepet játszanak. A LED világítás szekrénybe és konyhapulthoz egyaránt ideális választás lehet.

A konyha az a helyiség, ahol gyakran tartózkodik a család, és a késői órákban sokszor a hagyományos, mennyezeti világítás már túl soknak bizonyul. Ilyenkor kerülnek képbe a LED szalagok, melyekkel a munkapult remekül megvilágítható. Természetesen a nap folyamán is szerephez juthat a LED szekrény világítás, és nem csak a konyhában.

A LED világítás szekrénybe is remek választás. Legyen szó a gardrób szekrény akasztós részéről, vagy a bárszekrény hangulatos megvilágításáról, a végeredmény sokszor csak fantáziánktól függ.

A szekrény világítás LED szalag segítségével egyszerűen kivitelezhető, és garantáltan hosszú élettartamú eszközt kaphatunk esetében. Az energiatakarékosan és biztonságosan üzemeltethető megoldásnak köszönhetően a szekrények, a polcos rendszerek is a kívánt fényben úszhatnak, akár hangulatvilágításként is szolgálva.

Fényerő szabályozás LED dimmerrel

A LED szalagok nem csak egyszerűségük és stílusosságuk miatt érdemelnek figyelmet, hanem a fényerő szabályozásának lehetősége is igazi pozitívumnak számít. A fényerő LED dimmer segítségével szabályozható, így ha egy erősebb fénnyel rendelkező szalagra esne a választás, akkor akár egyéb világításra sem lesz szükség például a filmnézés vagy egy romantikus esti program mellé.

Érdemes tudni, hogy a LED szalag beüzemelésekor két-három méterenként külön célszerű bekötni a nagyobb teljesítménnyel rendelkező modelleket, így biztosan egyenletes fényhatás érhető el. A szekrény LED világítás nem csak egy-egy mutatós dísztárgy kiemelésére vagy a helyiség egy pontjára történő figyelemfelhívás alkalmával lehet jó választás, hanem akkor is, ha egységes, stílusos összképet szeretnénk teremteni a helyiségben.

Fókuszban az energiatakarékosság

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a LED szalagok alkalmazásával jelentős összeg takarítható meg a világításon. Az ilyen irányú praktikusság és energiatakarékosság érdekében azonban a stílusosságot sem kell feláldozni, ugyanis a meleg fényekkel bíró, több színben is elérhető LED világítás szekrénybe kitűnően megállja a helyét tulajdonképpen a lakás bármely helyiségébe.

Rejtett világításként egyfajta sejtelmes fénybe burkolhatóak bizonyos területek, de akár egészen exkluzív hatás is elérhető a korszerű, egyszerűen használható eszköz segítségével. A LED szalagok szettben, tápegységgel, kábelekkel, aluprofillal is elérhetőek, így minden egyszerre rendelkezésre áll majd a megálmodott LED szekrény világítás megvalósításához. Díszlécek, álmennyezet, képkeretek, gipszkartonos megoldások mellé is ideálisnak bizonyulnak a LED szalagok, érdemes tehát kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.