Az energiatakarékos megoldások iránt mind többen érdeklődnek. Nem véletlen, hiszen a megfelelő választásokkal jelentősen csökkenthetőek a havi kiadások. A költségeken túl a környezetvédelem sem elhanyagolható szempont. A LED világítás remek alternatívaként szolgál mindazok számára, akik csökkenteni szeretnék ökológiai lábnyomukat. A LED szalagok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, de azok is megtalálhatják számításukat a kínálatban, akik a mennyezeti LED világítás kínálta lehetőségekben gondolkodnak.

Mennyezeti LED panel: ha fontos a megfelelő megvilágítás

A megfelelően kialakított világítás sokat segíthet az ideális komfortérzet megteremtésében. Ha világítástechnikáról van szó, akkor a mennyezeti világításnak kiemelt szerep jut. Ennek segítségével érhető el ugyanis az, hogy az egész teret sikerüljön fénybe borítani. A korszerű LED fényforrások azzal az előnnyel bírnak, hogy kompromisszumok nélkül válthatjuk le használatukkal a hagyományos izzókat. Akár 50 ezer óra élettartammal is bírnak, és erről a takarékosságról a mennyezeti LED világítás esetében sem kell lemondani.

A mennyezeti LED panel az alacsony belmagasságú helyiségekben jó választás, mivel falon kívüli változatban pár centire jön le a plafon síkjától, vagy falba süllyeszthető változatban teljesen síkba kerül a mennyezettel.

Mennyezeti LED panel

Fókuszban az elegancia

A LED szalagoktól már megszokhattuk, hogy rendkívül különleges hatást érhetünk el segítségükkel. Nincs ez másként akkor sem, ha mennyezeti LED panel beépítése a cél. A megfelelő konstrukcióknak köszönhetően eleganciát csempészhetünk az enteriőrbe, és a tér megkaphatja azt a pluszt, amit csak egy profin kialakított mennyezeti paneles megoldás kínálhat. Akár kis belmagassággal rendelkező ingatlanokban is ideális választás lehet ez a módszer, sőt a gipszkarton is kiválóan megtartja, tehát nem kell statikai gondoktól sem tartani.

Beszerezhetőek tipikusan olyan panelek, melyek kifejezetten gipszkartonba süllyeszthetőek. Akár házilag is könnyedén beszerelhetőek, hiszen a speciális kialakításnak köszönhetően azonnal a helyére pattan a rendszer. Az elegáns és minimalista lakberendezéshez kiválóan passzolnak a mennyezeti LED panelek, ráadásul olyan formában és elrendezésben alkalmazhatjuk azokat, ami a leginkább megfelel ízlésünknek és elképzeléseinknek.

Pénztárcabarát megoldás kompromisszumok nélkül

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a mennyezeti LED világítás esetében is időtálló minőséget kaphatunk a pénzünkért és egyúttal az energiatakarékos felhasználásért is tehetünk. A hosszú távon gazdaságosan üzemeltethető világítással kialakíthatóak különféle szigetek a mennyezeten, de a lelógó megoldásokban is sokféle lehetőség rejlik. Az elsődleges fényforrásnak számító mennyezeti világítás az otthon minden helyiségében kiemelt szereppel bír. Az előszobában és a nappaliban azonnal elegáns hatást érhetünk el ilyen módon, de a hálószobában vagy a gyermekszobában is igényes, stílusos végeredmény születhet.

Olcsóbb megoldás a LED paneles világítás, mint a beépíthető szpot keret és hozzá a LED izzó, ezért is választják egyre többen a LED szpotok helyett. Kis fényigényű helyekre már 3 W-os fogyasztással elérhetőek a LED panelek.

Az energiatakarékos LED fények már számtalanszor bebizonyították, hogy használatukkal havi szinten is sokat spórolhatunk. A környezettudatosság ilyen formában történő megnyilvánulása iránt minden korábbinál többen érdeklődnek. Natúr fehér, meleg fehér színekben egyaránt elérhetőek a fények, és a négyzet és kör alakú panelek között mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek megfelelő megoldást.

Akár világítástervezéssel foglalkozó szakemberek segítségét is lehet kérni, akik egyéni igényeid színvonalas, modern formában valósítják meg a tervezéstől a kivitelezésig.