A LED világítás ma már rendkívül sok otthonban helyet kap. Az internetet böngészve rengeteg hasznos információhoz hozzájuthatunk a témával kapcsolatban. Inspirációkat gyűjthetünk a Pinterestről, vagy szakmai portálok képei kapcsán gondolkodhatunk el, vajon az adott konstrukció miként mutatna saját életterünkben.

Míg egy televízió mögötti LED szalag felhelyezése minden gond nélkül megvalósítható, addig, ha komplex rendszerben gondolkodsz, akkor már más lehet a helyzet. A LED fények kitűnő választásnak bizonyulnak kültérre és beltérre egyaránt, ám a kifogástalan végeredmény érdekében hasznos lehet időnként profi segítséget kérni.

Világítástervezés

Világítástervezés egyéni elképzelések alapján

A világítástervezés szolgáltatás a szakszerű kivitelezésről szól, de ugyanakkor nem mehetünk el az esztétikum és az egyéni igényeknek megfelelő design kérdése mellett sem. Mivel a megrendelő életterében kap majd helyet a rendszer, ezért nagyon fontos annak tisztázása, hogy ő mit szeretne látni nap mint nap. Vannak, akiknek semmilyen elképzelésük nincs, és az ötletgyártás folyamatában is szakemberre lenne szükségük, mások konkrétan tudják, mit szeretnék megvalósítani. Ilyenkor a hogyan-kérdés az a terület, amelyben a profik közreműködnek.

A LED szalagok felhasználása és a hozzájuk szükséges kiegészítők beszerzése előtt 2D tervrajz készül. Nem csak a konkrét szalagok, vezérlők, aluprofilok, dekorlécek kapnak helyet ebben, hanem a villanyszerelési kivitelezés is. A különleges megoldások kedvelői gyakran gondolkodnak design LED csillárokban, süllyesztett mennyezeti lámpákban, vagy a sajátos LED csillagos égboltok kivitelezésében. A legjobb az egészben az, hogy ezek a megoldások minden ízükben egyéni igényeknek megfelelően alakíthatóak.

Költséghatékonyság a világítástervezésben

A LED fények alkalmazásának nagy előnye, hogy rendkívül energiatakarékosan üzemeltethetőek. Mai világunkban erre nem csak a rezsiköltség miatt érdemes hangsúlyt helyezni, hanem a környezetvédelem apropóján is. Korántsem mindegy, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után. Persze a költséghatékonyság akkor is szóba kerülhet, ha világítástervezés szolgáltatást szeretnénk igénybe venni. A Ledmaster szakemberei korrekt árajánlattal és előzetes kalkulációkkal állnak rendelkezésre mind a kivitelezést, mind az alapanyagok árát illetően.  Szakemberválasztáskor pedig mindez a megbízhatóság és tervezhetőség egyik alapvető feltétele.

Villanyszerelés 2-5 év garanciával

A villanyszerelő szakemberek rendszerint horror árakon dolgoznak. Amennyiben világítástervezés szolgáltatás keretein belül villanyszerelési kivitelezés mellett is döntesz, akkor kedvező ár-érték arány érhető el a beszerelés kapcsán is. Minderre a Ledmasternél 2 vagy akár 5 év garanciát kaphatsz, ami a megbízhatóságról sokat elárul.

Komplex világítástechnikai rendszerek

A világítástervezés fontos területe a helyszíni felmérés, hiszen saját otthonodban látható a leginkább, hogy milyenek a körülmények, mekkorák a helyiségek, mely berendezéshez kell passzolnia a majdani rendszernek. A szakemberek munkája nem merül tehát ki abban, hogy a méretben és színben megfelelő szalagokat kiválasztják, hiszen egy komplex világítástechnikai rendszer megtervezése és kivitelezése ennél jóval többről szól. Egyéni elképzeléseid és a lakás kínálta lehetőségek függvényében kerül megálmodásra az, ami végül nap mint nap hangulatossá és stílusossá varázsolja majd a tereket. Ha profikra bízod az otthon kétségkívül egyik legfontosabb rendszerének kivitelezését, akkor garantáltan olyan végeredmény születik, mely stílusában és profizmusában is megfelel elképzeléseidnek.