Az otthonokban használt világítástechnika terén ma már rendkívül széles választékkal találkozhatunk. A designer lámpák és a lámpa webshopokban elérhető izgalmas megoldások kétségkívül stílusosnak bizonyulnak, ám van valami, ami korszerűségénél fogva figyelmet érdemel a témával kapcsolatban. A LED izzók időtálló minőségben szolgálják a megfelelő fények megteremtését, ráadásul ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük alkalmazásukkal.

LED világítás

Sokan túlságosan hideg fényforrásként tekintenek a LED izzókra, pedig azok barátságos jellege tulajdonképpen attól függ, hogy milyen típust választunk. Egy irodai vagy ipari környezetben történő világítás esetében egészen más fényeket érdemes előnyben részesíteni, mint a lakóingatlanban.

A LED izzók körülbelül 70%-kal kevesebbet fogyasztanak, mint más fényforrások. Akár 25 ezer óra használatra is alkalmasak, így garantáltan megéri a rájuk fordított összeg. A hagyományos izzók és neoncsövek gyakran érzékenyek a rendszeres fel-és lekapcsolgatásra. Ezzel szemben a LED izzók ilyen téren verhetetlen minőséget és strapabírást képviselnek.

Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy a megfelelő minőségű LED fényforrás nem rongálja a szemet, biztosan nem kell vibrálástól tartani. Ha pedig mindezek az előnyök nem bizonyultak volna elegendőnek, akkor érdemes tudni, hogy a LED az egyik leginkább környezetbarát megoldás.

A kiégett égő problémáját végleg elfelejthetjük azzal, ha a LED-ek kínálta kényelem mellett tesszük le a voksot. LED szalagok segítségével a hangulatteremtés érdekében is sokat tehetünk, ráadásul egészen egyedi végeredmény születhet tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében. Az akár szettben is beszerezhető termékek remek választásnak bizonyulnak korosztálytól függetlenül.