A konyha a lakás azon helyisége, ahol a család tagjai gyakran tartózkodnak. Nem véletlen, hogy annak kialakítása korántsem mindegy. Hajlamosak vagyunk azonban csak úgy gondolni erre a helyiségre, melynek funkcionális szerepe van a mindennapokban, pedig tény, hogy annak megjelenése, a bennünket ott fogadó hangulat sem elhanyagolható. Ez utóbbi érdekében sokat tehetünk a megfelelő fényviszonyok megteremtésével.

Konyhai LED világítás

A konyhai LED világítás rendkívül népszerű, hiszen hangulatos fények varázsolhatóak ilyen módon a munkapult fölé, a konyhasziget környékére, vagy a konyhaszekrényt körülölelve. S hogy milyen színek mellett érdemes letenni a voksot? Vannak, akik a hagyományos fehérre esküsznek, mások igyekeznek a konyhai LED világítás színét a domináns színekhez, a falak és a bútorok árnyalataihoz igazítani. Engedjük szabadon fantáziánkat, hiszen legtöbbször a különleges választásokból alakul ki az igazán mutatós és stílusos végeredmény.

Ne feledkezzünk el az ízlésességről sem, így például egy piros konyhabútor mellé a lila konyhai LED világítás talán már kicsit soknak bizonyulna.

Az energiatakarékosan üzemeltethető LED fények akkor is kitűnő szolgálatot tesznek, ha az esti órákban mindössze hangulatfényre lenne szükség, és a mennyezeti világítás helyett valami kisebb fényforrást választanánk. Az RGBW szalagokkal tetszés szerinti színeket választhatunk, de persze a fehér egyszerűségéről és letisztultságáról sem kell lemondani. Érdemes a vízálló megoldásokban is gondolkodni, ugyanis a konyha tipikusan az a terep, ahol a nedvesség igencsak előfordulhat.