A LED világítás egyre több otthonban kap helyet. A korszerű és energiatakarékos megoldásnak köszönhetően a lakás bármely helyiségébe igényes hangulatfények valósíthatóak meg, ez pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy miként érezzük magunkat otthonunk falai között. A LED szalagok elhelyezésének többféle módja is létezik, közöttük pedig a rejtett változat kiemelt népszerűségnek örvend.

rejtett LED világítás

A rejtett LED világítás a megfelelő aluprofilok alkalmazásával egészen különleges hatást kelt. Elhelyezhetjük a plafon és a falak találkozásához, díszlécekre, beépített stukkókhoz, de akár polcainkat, szekrényeinket is feldobhatjuk ilyen módon. A beépítés egyszerűségét tekintve talán ez utóbbi megoldás bizonyul a legkönnyebben megvalósíthatónak. Az aluprofilok rejtett LED világítás kapcsán is kitűnő szolgálatot tesznek.

Hogy miben rejlik a rejtett világítástechnika előnyei?

Mindannyian azt szeretnénk, ha a lakásban hangulatos fények valósulnának meg, méghozzá az egyediséget is szem előtt tartva. A rejtett LED világítás ehhez ideális választásnak bizonyul.

Az egész enteriőrt egyfajta hangulatos, akár színes fények burkolják be ilyen módon, de konkrét, élesen elkülöníthető fényforrást mégsem észlelhetünk.

Ez pedig a stílusteremtés terén számos előnnyel jár. Kiemelhetőek a rejtett LED világítás segítségével olyan részei a helyiségnek, amelyek figyelmet érdemelnek, de egészen egyszerűen a hangulatteremtés érdekében is tehetünk ilyen módon. RGB vezérlők segítségével tetszés szerint változtathatóak a fények, és a helyiség stílusához, a falak, valamint a bútorok színéhez igazíthatóak azok.