Ahhoz, hogy meg tudd határozni, hogy megfelelő lesz-e számodra az 5050 LED szalag, érdemes némi információt gyűjtened ahhoz, hogy optimális döntést tudj hozni. A következő bejegyzésünkben górcső alá vesszük az 5050 LED szalagot, s azt is megtudod a cikk végére, hogy milyen esetekben érdemes ezt a modellt választanod.

Mire utal az 5050 szám a LED szalag előtt?

A gyártók igen egyszerű logikát alkalmaznak a különféle LED szalagok elnevezésekor, hiszen ezzel jelölik meg azt, hogy mekkora chipeket tartalmaz a szalag. Ebben az esetben az 5050 arra utal, hogy 5,0 x 5,0 mm-es chipekkel van felszerelve ez a típusú LED csík. A vesszőket elhagyják a gyártók, így marad az 5050 szám a LED szalag előtt.

Mi a helyzet az RGB SMD LED-del?

Mint minden szakma, a fénytechnika is rengeteg rövidítést használ, így gondoltuk ez is hasznos információ lehet.

Az RGB az angol Red, Green és Blue (piros, zöld és kék) szavak rövidítése, mely azt jelenti ebben az esetben, hogy a szalag három az egyben kapszulázással rendelkezik, mely képes integrálni ezt a három színt.

Az SMD szintén egy angol rövidítés, mely a Surface Mount Device kifejezést takarja. Ez magyarul felszínre helyezhető eszközt jelent.

A LED szó is egy angol mozaikszó, mely a Light Emitting Diode szavak együttesét jelenti. Ezt a szakma itthon fénykibocsátó diódának hívja.

A rövid elmélet után áttérünk most a konkrét 5050 LED szalag tulajdonságaira, hogy megismerd, mikor és hova érdemes ezt a LED csíkot alkalmazni.

5050 LED szalag használata a gyakorlatban

Ezt a típust főként olyan helyekre szokás felszerelni, ahol közepesen erős fényre van szükség, s amennyiben a terméken látható az RGB rövidítés, akkor még a színeket is lehet variálni, egyedi igényekhez igazítani.

Beltéren az 5050 LED szalagokat általában a konyhabútor közelében, a folyosón, előszobában vagy fürdőben a tükrök körül szokás elhelyezni, de az is gyakori, hogy a vendéglátóhelyeken a pult mögötti polcokon találkozunk ilyen szalagokkal.

Az 5050 LED szalag lényege az, hogy olyan helyre legyen felszerelve, ahol szükség van úgymond látni a dolgokat. Például a konyhapult körül kifejezetten előnyös, ha látjuk, hogy melyik edényt, tányért vagy hozzávalót használjuk. Hangulatvilágítás céljából emiatt ez a típus kicsit lehet, hogy sok, hiszen igen erős fényt adnak a kis égők, hogy megfelelően megvilágítsák azokat a területeket, amikhez szükséges a optimális mennyiségű és erősségű fény.

5050 LED szalag felhelyezése

A legtöbb nálunk kapható modell háta öntapadós, így igen egyszerű felragasztani őket szinte bárhova. Amennyiben olyan helyre kerül fel, amit gyakran átrendeznek vagy átalakítanak a tulajdonosok, érdemes sínt is választani hozzá, hogy a LED szalag öntapadós része ne károsodjon a le- és felszedegetés miatt. LED sínnel ez elkerülhető, hiszen ebbe kerül bele a szalag, így az áthelyezés is néhány csavar segítségével pillanatok alatt megvan.

Mindegy, hogy mekkora méretben szeretnéd megvenni, hiszen az 5050 LED szalag is többféle méretben, típusban és kiszerelésben is kapható. Nem számít emiatt, hogy egy egész szettet szeretnél megrendelni, vagy csak egy darab szalagot, nálunk biztosan megtalálod a számodra megfelelő modellt.

Amennyiben problémád akad a kiválasztás során, vagy nem tudod eldönteni, hogy szükséged lesz-e LED profilra is a felszerelés során, keress fel minket bátran bármelyik elérhetőségünk egyikén, s amint lehet felvesszük Veled a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk elnavigálni az 5050 LED szalagok érdekes és szórakoztató világában.