A LED szalagok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A lakás helyiségeiben éppen úgy letehetjük mellettük a voksot, mint akkor, ha a kültéri területeket szeretnénk fényárba borítani. Önálló vagy akár kiegészítő világításként is alkalmazhatóak a LED szalagok, melyek praktikus és energiatakarékos módot kínálnak a szükséges fényviszonyok előteremtésére, vagy éppen a hangulatfények megvalósításához. Ez utóbbi területen élen járnak az RGBW LED szalag fajták.

RGBW led szalag

Ebben a típusú LED csíkban a piros, zöld és kék Chip mellett (ezek a három alapszínből tulajdonképpen bármilyen színt ki tudnak keverni a megfelelő vezérlés segítségével)  egy meghatározott színhőmérsékletű fehér is fellelhető. így ha aktuálisan az egyszerűséget részesítenénk előnyben, akkor ez csupán néhány gombnyomásra van tőlünk.  A fehér szín megjelenítése sokkal előnyösebb egy fehér chip alkalmazásával, mint a piros, zöld és kék színű chipek által kibocsátott fényekből kikeverni.

Fontos tehát, hogy LED szalag vásárláskor arra is odafigyeljünk, milyen fajtához milyen kiegészítőket szerzünk be.

Az RGBW LED szalag szettben is elérhető, így a laikusok is könnyedén össze tudják állítani az otthon tereit hangulatosabbá varázsoló konstrukciót. A színek közérzetre gyakorolt hatásához kétség sem férhet. A színeket megválaszthatjuk ennek megfelelően, de igazíthatjuk azokat a bútorokhoz, a helyiségben megtalálható lakástextíliákhoz, vagy egyszerűen hangulatunkhoz. Beltérre éppen úgy remek választás ez a megoldás, mint kültérre, ahol télen-nyáron a kívánt színű fényviszonyokat teremthetjük meg segítségével. A színes világítás rendkívül kedvelt, hiszen egyediséget kölcsönözhetünk alkalmazásával a helyiségeknek, lakberendezési elemeknek.