A LED szalagok népszerűségéhez kétség sem férhet napjainkban. Egyre többen érdeklődnek a korszerű és igényes világítástechnika iránt, amely tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében kiválóan megállja a helyét. Sokan kifejezetten a nappaliba keresik a megfelelő LED-es kialakítást, hiszen rendszerint ez az a helyiség, ahol a család tagjai a legtöbb időt töltik. De vajon hova érdemes elhelyezni a kiválasztott szalagot? A mennyezet szélén körbefutva legalább olyan esztétikus végeredmény születhet, mint akkor, ha a televízió mögötti területet világítanánk meg ilyen módon. Cikkünkben most ez utóbbi előnyeiről szólunk.

USB LED szalag TV mögé

USB LED szalag TV mögé

A televízió mögött elhelyezett LED szalag hangulatos háttérfényt biztosít filmnézéshez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a televízió fénye mellé mindig szükséges egy másik fényforrás is, hiszen így a szem kevésbé fárad el. Az éles fények helyett azonban a hangulatos világítás bizonyul ideálisnak. Az USB LED szalag TV mögé kitűnő választás lehet annak érdekében, hogy otthonod kényelmében élhesd át a hamisítatlan mozi-élményt. A kontrasztarány javításával nem kell megerőltetned szemed akkor sem, ha új kedvenc filmet két óránál is hosszabb.

Egyszerű beüzemelhetőség

A LED szalagok iránt érdeklődők gyakran keresik kifejezetten azokat a megoldásokat, amelyek egyszerűen beüzemelhetőek és semmilyen extra felszerelés nem szükséges hozzájuk. Az USB LED szalag TV mögé kifejezetten ilyen, hiszen a televízió USB portjához csatlakoztatható, így anélkül használható, hogy fali csatlakozóhoz lenne kötve az alkalmazása. Még kezdő felhasználók is egy mozdulattal bekapcsolhatják az egyébként méretre szabható LED szalagot. Az eszköz hátoldalán levő ragasztószalaggal könnyedén a helyére ragasztható az, és máris indulhat a mozizás.

Hatékonyság és alacsony energiafelhasználás

A LED szalagok meglepően hosszú élettartamnak örvendenek, így akár 30 ezer órán keresztül is világítanak. A hatékonyság alacsony energiafelhasználással társul, ami valljuk be, napjainkban egyre fontosabb szerephez jut. A mindennapi televíziózás, filmnézés mellé nem szükséges a mennyezeti lámpa használata, sőt akár zavaró is lenne az.

Ellenben a TV mögé helyezhető LED szalag kifejezetten azt a hangulatos fényt teremti meg, ami a kikapcsolódás e formájához a leginkább ideálisnak bizonyul. A világítástechnikai megoldások közötti választás során érdemes odafigyelni arra, hogy milyen céllal szeretnénk majd az eszközt használni. A LED szalagok élen járnak a hangulatteremtésben, és egyúttal korszerű, vagy éppen elegáns stílust is meg lehet alkotni segítségükkel. Mi másra lenne szükség a nappaliban?

Stílusteremtés fényekkel

Igény szerint válogathatsz meleg és hideg fehér fények közül, de ami ezeknél sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, az nem más, mint az RGB világítás. A csomagban elérhető távirányító segítségével 16 szín közül választhatod ki azt, amelyik a leginkább passzol hangulatodhoz, vagy éppen a helyiség lakberendezéséhez.

Akár minden nap más szín mellett dönthetsz, így soha nem fogod megunni a helyiségben uralkodó stílust. A színek nem csak esztétikai szempontból vannak hatással az emberre, hanem terápiás jelleggel is alkalmazhatóak.

Nem véletlen, hogy az RGB LED szalagok kifejezetten kedveltek akkor, ha a televízió környékének megvilágítása a cél. Ez az a terület ugyanis, amely rendszerint központi jelentőséget tölt be a helyiségben. A folyamatosan rá irányuló tekintet számára nem mindegy, hogy milyen színeket érzékel, és azok hogyan hatnak a tudatalattira, a pszichére. A színes USB LED szalag TV mögé hatalmas előnyei éppen ebben rejlenek. A megjeleníthető színek között mindenki megtalálhatja azt, amelyik leginkább közel áll lelkéhez, ízléséhez.