Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Kevés a helyed? Így lehet Neked is könnyen menő balkonkerted!

2016-04-10

Paradicsomot a teraszról? Miért is ne? Akik szeretnek kertészkedni, már talán a magok beszerzését intézik, de mi a helyzet azokkal, akiknek nincsen kertjük, s csak néhány négyzetméternyi terasszal gazdálkodhatnak? Nekik sem kell lemondaniuk a növénynevelés izgalmairól!
 
Kellemest a hasznossal
A balkon is remek terep lehet kertészkedési kedvünk kibontakoztatására, s így két legyet is üthetünk egy csapásra! Amellet ugyanis, hogy saját termesztésű bio növényeink lehetnek, hangulatjavító terápiának is használhatjuk a kertészkedést.
 
  
 
A saját a legjobb
Sokan pusztán divatirányzatnak tartják a balkonkertészkedést, hiszen a teraszokon megtermelt növények nem tudják kiváltani a bolti vásárlást. Viszont amellett, hogy hobbinak is kiváló, mindig kéznél lehetnek a főzéskor használt friss fűszernövények, amikben biztosan nincs vegyszer, mindig frissen kerülnek az asztalra, és mivel nem kell őket szállítani és csomagolni, még takarékosak is.
 
A balkon persze nem a növények élettere, kellünk hozzá mi is, hogy jól érezzék magukat és meghálálják a törődést. Ha nem vagyunk kerti virtuózok, akkor olyan növényeket érdemes vetnünk, kis törődéssel is eléldegélnek. A kezdő hobbikertészeknek sikerélményt adhat a paradicsom, amely biztosan termést hoz, (méghozzá elég bőségesen), és a különféle fűszernövények is, amelyek viszonylag igénytelenek.
 
 
Mégis mi kerülhet a földbe?
A tépősaláta sokféle saláta alapanyaga lehet, de a rukkola igényei sem nagyok, jó barátja a zöldfülű hobbikertésznek, hiszen nagyon jól érzi magát egy cserépben az erkélyen. Akárcsak a bazsalikom, a citromfű, a menta, de a sokféle étel fűszerezéséhez felhasználható a petrezselyem is. A levendulával sem tudunk nagyot tévedni, ugyanis ez az egyik legigénytelenebb fűszer- és gyógynövény, amelyet meginvitálhatunk teraszunkra.
 
Ha elhatároztuk, hogy belevágunk a kertészkedésbe, a magok könnyedén is beszerezhetők. Vázlatos ültetési tervet is felskiccelhetünk, aztán jöhetnek a konkrét teendők.
 
 
 
 
Forrás:
www.femcafe.hu